Thursday, 13 July 2017

100% Handmade Coffee Sugar Scrub



Assalamualaikum.

Been out for a while huh?
Lama gila bersawang blog ini.

Coffee Sugar Scrub.
100% Handmade with Love katanya.
Kak Fy memang dah lama guna since December 2016. So roughly now dah nak masuk 7 bulan lah Kak Fy pakai. Yesss! Kak Fy punya kulit ni sensitif gilosss. Tak boleh kena panas, tak boleh kena habuk. Dia akan terus naik merah, ruam dan gatal-gatal. Mengada kan?

But Alhamdulillah. Lepas 7 bulan konsisten guna Coffee Sugar Scrub ni, kulit Kak Fy smooth and moist je. Kak Fy tak pakai hari-hari. Cukuplah seminggu 3 kali pakai. Celah-celah kawasan terlindung yang gelap dan kusam tu kan memang jadi cerah sikit.

Antara kebaikan Coffee Sugar Scrub:
1. Mencerahkan kawasan terlindung.
2. Mengembalikan keanjalan kulit.
3. Memudarkan kesan selulit dan kesan stretch mark
4. Melembapkan kulit sepanjang hari.
5. Mengurangkan masalah kegatalan/eczema.

Bahan-bahan di dalam Coffee Sugar Scrub:
1. Serbuk Kopi
2. Gula Pasir
3. Shea Butter

You all nak cuba juga?
Boleh terus ke link di bawah ini:

Dah cuba nanti, share feedback ye you all!

Friday, 4 November 2016

Weekend Recreation

Its been a long time I didnt run on a treadmill. Not even step my barefoot into the gym. Been busy as a wife, mother, baker and fulltime job.
So here it goes. Last few weeks we've been dragged to the Lake Garden. Gosh the scenery is sooo beautiful! SubhanaAllah. Breezy fresh air. We spent almost 3 hours there and my big sis decided to go to Tasek Titiwangsa. Had fun riding a 4 seaters bicycle. Swollen leg. But its worth it.
 
 

Thursday, 3 November 2016

Keep your head up!

Be strong with whatever comes.
No matter how hard it is.
A month and a half more.

Tuesday, 15 March 2016

Projek Raya 2016

Assalamualaikum,

My close friends and families memang dah tahu yang aku akan buat dan jual biskut raya setiap tahun. Tapi InsyaAllah tahun ini akan berlainan sedikit.

Projek raya tahun ini melibatkan lebih ramai 'baker'. Walaupun kami hanya beroperasi di rumah buat sementara waktu ini, tapi kami memang teramat berharap yang ianya akan berjalan lancar dan berjaya, InsyaAllah!

Friday, 23 October 2015

Roda Kehidupan

Hidup kita ini ibarat roda.
Sekejap kita di bawah.
Sekejap kita di atas.

Tapi sekarang saya rasa saya berada di bawah.
Mudah-mudahan esok saya akan kembali berada di atas,

Friday, 11 September 2015

Sometimes

Sometimes.

Sometimes we need to stop
Sometimes we need to keep walking
Sometimes we need to sit down
Sometimes we need to lie down
Sometimes we need to think of our own self

There are certain times that we need to keep walking and stop.
'Stop' doesn't mean that we are loser.

Sometimes, it is better to let it go than hurting ourselves.